Zpět na Blog

Tipy, které byste si měli ověřit před odesláním životopisu

Blog Img

Shromáždit všechny údaje o našem vzdělání, pracovních zkušenostech, zájmech nebo absolvovaných kurzech a obléci je do stručné a umělecké podoby životopisu vyžaduje spoustu práce a času. Zároveň je velmi snadné udělat chybu nebo něco opomenout. Proto než se rozhodnete životopis odeslat a ucházet se o pracovní nabídku, věnujte závěrečné kontrole dokumentu dalších 10 minut. Čemu se vyplatí opět věnovat pozornost?

Znovu si pečlivě přečtěte inzerát, o který se ucházíte.

Pečlivě si přečtěte inzerát, o který se ucházíte, a ověřte si, jak vypadá vaše odborná praxe popsaná v životopise v kontextu této pracovní nabídky. Možná by některé úkoly měly být pojmenovány adekvátně názvosloví použitému v inzerátu. Ujistíte se tak, že splňujete požadavky na tuto pozici.

Zkontrolujte, zda ve vašem životopise nejsou chyby

Ještě jednou si pečlivě zkontrolujte, zda v životopise nejsou překlepy, pravopisné nebo interpunkční chyby. Je také dobré zkontrolovat jednotnost písma (možná jste předtím něco zkopírovali z jiného zdroje) a formátování textu. Velmi důležité je také zkontrolovat, zda jsou vaše kontaktní údaje správné. Navzdory zdání je tento typ chyb velmi častým postrachem náborářů. Jejich odstraněním se hned na začátku náboru budete prezentovat jako spolehlivá a profesionální osoba.

Zkontrolujte formát ukládání souborů

Věnujte pozornost názvu souboru s životopisem – nepoužívejte slovo „CV“, vyplatí se přidat vaše jméno a příjmení, což náborovým pracovníkům nepochybně usnadní pozdější nalezení vaší žádosti ve změti ostatních žádostí, například „CV_Jan Kowalski“. Je také dobré uložit soubor ve formátu PDF, který vám umožní otevřít jej na jakémkoli zařízení – notebooku, chytrém telefonu atd.

Naši personalisté nabízejí profesionální podporu v každé fázi náborového procesu, přičemž mají na paměti pohodlí a pocit bezpečí našich kandidátů. Pokud uvažujete o změně zaměstnání, podívejte se na naše aktuální nabídky ZDE a podejte si žádost!