Zpět na Blog

Proč je dobré měnit práci každých několik let

Blog Img

​Neustále omílané téma v pracovním procese, kdy je vhodné měnit?

Je to po 5 letech jak říkají statistiky?

Pojďme se podívat na pár dobrých důvodů pro změnu:

  1. Je skvělé se naučit nové technologie

Hlavně teď, kdy se na nás neuvěřitelnou rychlostí vpřed valí technologie a inovace v každém oboru, ale i v běžném životě. Je skvělé mozkový sval posilovat a taky naší technickou a motorickou část naší paměti a kognitívni funkce. Tím pádem, to může sloužit i pro psychické zdraví a pohodu a předcházení např. Alzheimerovi.

  1. Není na škodu poznat novou partu lidí

Chcete nasát novou energii, inspiraci, prostě někoho poznat? Najít si partnera s podobným zaměřením? Pracovní místo na to může být skvělá šance.

  1. Může to být skvělá možnost růstu

Už Vám dochází nápady nebo Vás už management ve firmě nikam neposouvá? Chybí Vám nová školení nebo se chcete jen něco nové naučit? Není nic lepšího než nové změna.

  1. Prostě si od toho “starého vyvětrat hlavu”

Už se nudíte, všechno jste se naučili a cítíte se občas frustrovaně? Co takhle zkusit novou výzvu? Nová práce Vám jednoznačně na nějakou dobu zabere hlavu a vytrhne Vás ze zaběhnuté rutiny.

  1. Přehodnocení nynějšího zaměření

Důvodem může být i prostě to, že jste zjistili, že chcete úplně změnit zaměření. V tom případě je to občas možné i interně v rámci firmy a je dobré se podívat po jiných odděleních. Pokud to možné není… nezbývá Vám nic jiného, než to celé překopat a otevřít se novému začátku.