Zpět na Blog

10 kroků k nové práci

Blog Img

Myslíte na novou práci? Chcete změnit současnou práci, ale nevíte, co máte dělat? Postupujte podle našich 10 kroků a změňte svou profesionální kariéru.

  1. Zamyslete se nad tím, co byste rádi našli –Možná jste odborník s dlouholetou praxí, který hledá pozici vedoucího týmu, nebo jste absolvent, který hledá své první zaměstnání? Dobrý plán je nezbytný, abyste za půl roku nehledali znovu.

  2. Zvažte, kde můžete najít nabídky práce, které vás zajímají –Často můžeme najít specializované nabídky práce pro zástupce různých odvětví. Nebo možná znáte personalistu, který pracuje v personální agentuře a má přístup k široké nabídce inzerátů?

  3. Aktualizujte svůj životopis

    – Připravte si životopis ve dvou jazycích – češtině a angličtině. Upravte životopis tak, aby byl pro náborového pracovníka přehledný a čitelný. Přidejte popis pozic, které jste dosud zastávali, a aktualizujte své dovednosti. Ověřte své znalosti cizích jazyků a ohodnoťte je na stupnici A1-C2.

  4. Připravte si profil na sociálních sítích

    – Vyplněný profil na LinkedIn nebo Goldenline umožní náborovým pracovníkům vás najít. Aktivita na těchto portálech vám také umožní být v obraze ohledně nových nabídek nebo změn na trhu práce.

  5. Zkuste využít sílu networkingu

    – Možná znáte někoho, kdo pracuje ve vaší vysněné firmě nebo na podobné pozici? Některé společnosti mají nabídky otevřené pro zaměstnance, možná je to vaše šance.

  6. Přihlaste se!– Pokud uvidíte nabídku, která vás zaujme, neváhejte. I když nesplňujete všechny požadavky, můžete být tím nejlepším kandidátem. Při hledání práce je vždy lepší absolvovat o jeden pohovor více než méně.

  7. Zvažte různé scénáře, připravte se na možné rozhovory

    – Přemýšlejte o svých silných stránkách, o tom, jaké úspěchy již máte na svém kontě. Připravte se na vyprávění o své dosavadní kariéře a plánech do budoucna.

  8. Snažte se na každém pohovoru uspět

    – I když už během pohovoru víte, že daná pozice nesplňuje vaše očekávání, snažte se udělat co nejlepší dojem. Možná se za měsíc nebo dva objeví v této společnosti nábor na vaši vysněnou pozici, a pak už bude mít personalista na vaši kandidaturu pozitivní názor.

  9. Hlídejte si termíny v procesu

    – A to nejen ty, které jsou na straně náboráře. Někdy může pozdní příchod na schůzku, pozdní zaslání portfolia nebo pozdní zaslání jazykového testu znehodnotit vaši kandidaturu. Dávejte v každém procesu pozor, abyste zbytečně sami sobě neuškodili.

  10. Před podpisem smlouvy si dejte několik dní na rozmyšlenou

    – Nedělejte ukvapená rozhodnutí: Je to tu! Podařilo se mi najít práci! Hurá! Pozitivní odezva z výběrového řízení! Zvažte však, zda bylo dosaženo cíle z prvního kroku, který jsme zmínili. Je to práce, o kterou jste bojovali? Vyhovují vám finanční podmínky? Dobře si své rozhodnutí promyslete, abyste učiněných kroků nelitovali.

Kontaktujte nás a promluvte si o svých možnostech:

Kontakt